Tuesday, June 18, 2013

Di Kampung Halaman Tercinta

Assalamualaikum wr. wbt...

Selawart dan salam ke atas junjungan mulia Nabi Muhammad S.A.W , para sahabat Baginda dan umat Islam seluruhnya.

Berada di kampung halaman sememangnya amat menyeronokkan. Walaupun hampir seminggu berada di kampung, masih belum dapat merasa mee cambo, nasi belau, nasi kerabu dan rakan-rakan yang sewaktu dengannya. 

Beberapa hari yang lalu, lebh teat pada 14 Jun 2013, aku berkesempatan berjumpa dengan pengantin baru iaitu sahabat karibku. Memang jelas kelihatan riak wajahnya yang berseri-seri. Dalam perbualan kami yang hampir dua jam, beliau ada menyatakan beberapa perkara kepadaku. "Besar tanggungjawab sebagai ketua keluarga"..Ha, baru tahu.Ok la tu...

Tiga hari lepas, ketika pulang dari pasar aku melihat ada seorang lelaki yang berumur dalam lingkungan 25-30 tahun sedang menaiki motosikal dengan sebelah tangan lagi memegang plastik sambil menghidu gam. Masih ada lagi insan sebegini yang hidup di negeri Kelantan. Moga pihak berkenaan dapat menangani masalah yang tidak sihat ini.

Hari ini, sekitar jam 11.15 pagi, buat pertama kalinya dapat bersua dengan adik ipar kedua dalam keluarga. Orang Nogori Sombilan..Jauh den nak poi sano..haha

Tunggu dan masih menunggu. Tunggu untuk dipanggil berkhidmat semula...tunggu untuk dipanggil temuduga..tunggu untuk menerima abang ipar dalam keluarga...dan tunggu untuk kahwin..heheNo comments:

Post a Comment